Online kennissessies

Om te voorzien in de groeiende behoefte aan digitale presentaties op maat en op afstand, presenteert Kenniscentrum Europa decentraal nu ook presentaties in de vorm van online kennissessies.

DINSDAG 8 juni, 15:00 – 15:30: KEnnissessie: Even opfrissen… De Avg
Verplichtingen uit de AVG uitgelicht

De bescherming van persoonsgegevens is een actueel thema. In de praktijk gaat het regelmatig mis, met alle gevolgen van dien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de berichten over datalekken die in het nieuws zijn geweest, of wanneer de Autoriteit Persoonsgegevens weer een boete geeft voor de overtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De AVG, die sinds 25 mei 2018 van kracht is, zet immers duidelijk de verplichtingen voor decentrale overheden uiteen. De decentrale overheid dient in zijn rol van verwerkingsverantwoordelijke te voldoen aan een breed spectrum van eisen.

In de online kennissessie ‘Verplichtingen uit de AVG uitgelicht’ gaat Kenniscentrum Europa decentraal in op alle relevante zaken uit de AVG, van het inrichten van het verwerkingsregister en het opstellen van een verwerkersovereenkomst tot het melden van datalekken. En wat schrijft de AVG voor als je gegevens in een derde land worden beheerd?

Deze gratis kennissessie biedt een compacte inleiding in het privacyrecht en de regels op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens. Dit is daardoor zowel een introductie- als opfriscursus. Heeft u in uw werkzaamheden te maken met AVG, meld u dan aan.

De kennissessie wordt gepresenteerd via Microsoft Teams. Na aanmelding ontvangt u meer informatie en een link voor deelname.