Presentatie: Aanbesteden

Een informatieve sessie over de meest voorkomende valkuilen op het gebied van aanbesteden en de oplossingen daarvoor.
Duur: +/- 1,5 uur

Verkeerde beslissingen rondom inkoop en aanbesteden kunnen consequenties hebben, zowel tijdens het proces als achteraf tijdens de accountantscontrole. In deze interactieve workshop worden diverse valkuilen en red flags (en de oplossingen daarvoor) besproken. Ook zal het belang van rechtmatig aanbesteden worden toegelicht. De juridisch adviseurs van Kenniscentrum Europa decentraal behandelen samen met u verschillende praktische vraagstukken in relatie tot het Europese aanbestedingsrecht, zoals de inhuur van personeel, het aanbesteden van ICT en het verlengen van contracten.

Voor wie?

De presentatie is zowel toegankelijk voor deelnemers die zijdelings in aanraking komen met het aanbestedingsrecht en hun kennis willen vergroten als voor deelnemers die zelfstandig aanbestedingstrajecten begeleiden en bij die procedures tegen vragen aanlopen. De presentatie is onder andere geschikt voor inkopers, juristen, beleidsmedewerkers en contractmanagers.

Wat komt er aan bod?

  • De aanbestedingsplicht
  • Het onderscheid tussen subsidie en opdracht
  • Risico’s in geval van onrechtmatigheid
  • Veelgemaakte fouten (interactief)
  • Grenzen aan de raamovereenkomst
Kosteloze presentatie?

Kenniscentrum Europa decentraal kan kosteloos een presentatie verzorgen bij u op locatie indien:

..de presentatie een presentatie uit ons standaardaanbod is (staatssteun, aanbesteden, AVG of de Europabewuste overheidsprofessional).

..uw organisatie een gemeente, waterschap, provincie, ministerie of samenwerkingsverband is, of indien u bij de VNG, de UvW of het IPO werkt.

..indien er minimaal 30 deelnemers bij de presentatie aanwezig zijn die werkzaam zijn bij een gemeente, provincie, waterschap, ministerie, een samenwerkingsverband, het IPO, de UvW of de VNG.

Contact

Neem voor meer informatie contact op met bijeenkomsten@europadecentraal.nl of via telefoonnummer 070 – 338 10 90.