Presentatie: de Europabewuste overheidsprofessional

Een informatieve sessie over EU-regelgeving en -beleid waar u mee te maken krijgt in uw praktijk.
Duur: +/- 1,5 uur

Een steeds groter deel van de wet- en regelgeving waar u in uw werkzaamheden bij de gemeente mee te maken krijgt is afkomstig uit Brussel. Maar welke Europese wetgeving is echt belangrijk voor uw dagelijkse praktijk? En hoe blijft u op de hoogte van essentiële ontwikkelingen? Dat komt aan bod tijdens deze presentatie van de juridisch adviseurs van Kenniscentrum Europa decentraal, die u kent van hun gratis helpdesk voor decentrale overheden. Zij zullen u op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen op het gebied van onder andere Europees aanbestedingsrecht, de Brexit, staatssteun, de Dienstenrichtlijn en de AVG. Na deze presentatie kunt u zich met recht een Europabewuste overheidsprofessional noemen en bent u beter in staat om te signaleren wanneer u in uw werkzaamheden met Europese regelgeving te maken heeft en hoe u vervolgens te werk kunt gaan.

Wat komt er aan bod

  • Risico’s en belangen
  • Criteria staatssteunverbod
  • Vrijstellingen
  • Casus

Kosteloze presentatie?

Kenniscentrum Europa decentraal kan kosteloos een presentatie verzorgen bij u op locatie indien:

..de presentatie een presentatie uit ons standaardaanbod is (staatssteun, aanbesteden, AVG of de Europabewuste overheidsprofessional).

..uw organisatie een gemeente, waterschap, provincie, ministerie of samenwerkingsverband is, of indien u bij de VNG, de UvW of het IPO werkt.

..indien er minimaal 30 deelnemers bij de presentatie aanwezig zijn die werkzaam zijn bij een gemeente, provincie, waterschap, ministerie, een samenwerkingsverband, het IPO, de UvW of de VNG.

Contact

Neem voor meer informatie contact op met bijeenkomsten@europadecentraal.nl of via telefoonnummer 070 – 338 10 90.

X