Registratie voor de European Week of Regions and Cities is geopend

16 juli 2018

De registratie voor de 16e editie van de European Week of Regions and Cities is geopend. Inschrijven kan tot en met 28 september.

European Week of Regions and Cities

De European Week of Regions and Cities is een jaarlijks terugkerend evenement in Brussel waar regionale en lokale overheden samen met deskundigen best practices uitwisselen op het gebied van regionale en stedelijke ontwikkeling. Ook wordt het evenement gebruikt om de Europese besluitvormers ervan bewust te maken dat de regio’s en steden moeten worden betrokken bij het EU-beleidsvormingsproces.

De European Week of Regions and Cities wordt georganiseerd door het Europees Comité van de Regio’s (CvdR) en directoraat-generaal Regionaal Beleid en Stadsontwikkeling (DG REGIO) van de Europese Commissie.

De Europese Week van de regio’s en steden werd in 2017 bezocht door 6000 deelnemers uit 74 landen. Er waren 187 partner-regio’s en -steden uit de 28 lidstaten.

Editie 2018

De 16e editie van de European Week of Regions and Cities vindt dit jaar plaats van 8 tot en met 11 oktober. In februari werd het thema van dit jaar bekend gemaakt: ‘For a strong EU Cohesion policy beyond 2020’. Inschrijven kan tot en met 28 september via deze link. Het programma vindt u hier.

Door:

Solange Kamm, Huis van de Nederlandse Provincies

Bronnen:

European Week of Regions and Cities website