Zoeken

ALTIJD OP DE HOOGTE?

Welke ontwikkelingen in de EU zijn van belang voor gemeenten, provincies en waterschappen? En wat betekent dat voor de dagelijkse praktijk?

Seminar: Toepassing Staatssteunregels

1 mei 2017Staatssteun

Op woensdag 10 mei organiseren kenniscentrum Europa decentraal en Universiteit Leiden een seminar over de toepassing van de staatssteunregels (Seminar State Aid Compliance). Het seminar vindt plaats bij Europa decentraal (Nassaulaan 12 in Den Haag) en er wordt in het Engels gepresenteerd. Opgeven voor het seminar kan via info@europadecentraal.nl.

Inhoud seminar

Tijdens het seminar gaan de sprekers in op het Europese kader voor staatssteun. Er worden praktische voorbeelden gegeven van de toepassing van deze regels. Europa decentraal vertelt daarnaast ook  wat het kenniscentrum betekent voor de Nederlandse decentrale overheden op het gebied van Europees recht en beleid.

Programma

Het seminar start op woensdag 10 mei om 15.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Na een korte introductie gaat Paul Zondag (Europa decentraal) in op de toepassing van staatssteun voor decentrale overheden. Daarna volgt een uitleg en analyse van de kennisgevingsprocedure onder de Algemene Groepsvrijstellingsverordening (AGVV).

Maarten Aalbers (Universiteit Leiden) kaart enkele recentelijke ontwikkelingen in het Europees mededingingsrecht aan die relevant zijn voor decentrale overheden. Aan welke regels moeten decentrale overheden bijvoorbeeld voldoen op het gebied van sport en infrastructuur?

Āśā Schuster (Europa decentraal) behandelt ter afsluiting staatssteunonderwerpen die voor decentrale overheden van belang zijn, zoals grondtransacties en duurzaamheidsmaatregelen. Ook vertelt zij over enkele staatssteunknelpunten en wat Europa decentraal hiermee heeft gedaan.

Bereikbaarheid

Europa decentraal is gevestigd in de Willemshof van de VNG: Nassaulaan 12 in Den Haag. Wegens wegwerkzaamheden (afsluiting van de Raamweg) is het kenniscentrum momenteel minder goed bereikbaar voor bezoekers die met de auto komen. Op www.raamwegdenhaag.nl/omleidingen vindt u meer informatie en route-adviezen.

Door:

Lycke van Leusden en Paul Zondag, Europa decentraal

Meer informatie

Flyer Seminar State Aid Compliance, in Engels
Aanmelden? Stuur een e-mail naar info@europadecentraal.nl.