Sustainable Urban Mobility Award

9 september 2013Vervoer

De Europese Commissie startte op maandag 2 september de selectie voor de Sustainable Urban Mobility Award 2013. Gemeenten en steden die werken aan een duurzaam mobiliteitsplan kunnen zich tot 1 november hiervoor online kandidaat stellen.

Het thema van 2013 is ‘integratie van economische, sociale en milieubeleidscriteria’. In 2012 stelden 29 projecten uit 12 landen zich kandidaat voor het winnen van de award. Aberdeen (UK), Ljutomer (SL) en Toulouse (FR) wonnen in dat jaar. Aan de Sustainable Urban Mobility Award is een prijs van 10.000 euro verbonden.

Van 16 tot en met 22 september vindt ook de European Mobility Week plaats. Met deze week geeft de Europese Commissie aandacht aan duurzame vormen van vervoer en bewust autogebruik. De European Mobility Week heeft zich door de jaren heen in heel Europa ontwikkeld tot dé gelegenheid voor gemeenten, steden, bewoners, ondernemers, scholen en verenigingen om wandelen, fietsen, openbaar vervoer, autodelen, bewust autogebruik en anders omgaan met mobiliteit te promoten. Op de website van de European Mobility Week is te lezen welke concrete initiatieven er in Nederland en in de andere Europese landen in september worden genomen.

Gemeenten en steden die initiatieven nemen in de European Mobility Week kunnen zich registreren op www.mobilityweek.eu. Geregistreerde gemeenten en steden komen hiermee ook direct in aanmerking voor de bovengenoemde European Mobility Award. Vorig jaar hebben in heel Europa meer dan 2000 gemeenten en steden deelgenomen aan de succesvolle week.

Door:

Marloes van Nistelrooij, Huis van de Nederlandse Provincies, Brussel

Bron:

Vleva, ‘Sustainable Urban Mobility Award: maak kan op 10000 euro’, 29-8-2013

Meer informatie:

European Mobility Week
Mobility Week op YouTube