Transformative Action Award 2018 voor duurzame stedelijke transformatie

16 juli 2018

De inschrijvingen voor de Transformative Action Award 2018 zijn geopend. De Transformative Action Award wordt uitgereikt aan de lokale of regionale autoriteit die voorop loopt in duurzame stedelijke transformatie.

Transformative Action Award

De Transformative Action Award beloont huidige of afgesloten transformatie acties gebaseerd op de Basque Declaration met betrekking tot drie categorieën:

  1. Sociaal-culturele transformatie
  2. Sociaaleconomische transformatie
  3. Technologische transformatie

De winnaar krijgt onder andere €10.000 om een Transformative Action in zijn stad, regio of gemeente een kickstart te geven, promotie via ICLEI-website, kans om een presentatie te geven tijdens de volgende Europese conferentie over duurzame steden en gemeenten die plaatsvindt in 2020.

In aanmerking komen steden, regio’s en gemeenten die transformatie acties met een hoog niveau van innovatie, bijvoorbeeld op het gebied van sociale innovatie en maatschappelijke economie, uitvoeren. Transformatie acties combineren verschillende projecten en zijn onderdeel van een of meerdere categorieën uit de Basque Declaration. Het gaat om alomvattende transformaties met een positieve lokale of regionale impact. In de jury van de editie 2018 zit Cor Lamers, burgemeester van Schiedam: “The Transformative Action Award gives Europe-wide recognition to cities that are leading the way in terms of sustainability. Actions that reduce our environmental impact are urgently needed and this initiative is an invaluable tool to make those actions happen”.

De winnaar van 2017 is Nilüfer (Turkije). Inschrijven kan tot en met 31 juli via een online aanmeldformulier.

Door:

Solange Kamm, Huis van de Nederlandse Provincies

Bronnen:

Apply now for the 2018 Transformative Action Award, nieuwsbericht Europees Comité van de Regio’s

Win €10.000 and be recognised as a leader of sustainable urban transformation in Europe! Website sustainable cities