Informeer gemeenten, provincies en waterschappen

‘Europese regels in begrijpelijke taal.’ Dat is het motto van Kenniscentrum Europa Decentraal (KED). Europese regels vertalen wij op een begrijpelijke manier naar de praktijk van decentrale overheden. We zoeken een stagiair (WO) die zich voornamelijk bezig gaat houden met jurisprudentie. Lijkt dit je wat? Lees hieronder meer en solliciteer!

Wie zijn wij?

KED bestaat uit een klein en hecht team dat elk half jaar wordt versterkt door een paar ambitieuze studenten. Wij informeren en adviseren gemeenten, provincies en waterschappen al meer dan 20 jaar over de doorwerking van Europees recht en beleid en de toepassing in hun dagelijkse praktijk. Via onze website, nieuwsbrief (Europese Ster), helpdesk, publicaties en bijeenkomsten door het hele land brengen we lokale en regionale overheden op de hoogte van relevante Europese ontwikkelingen. KED is gevestigd in de historische en sfeervolle Willemshof, standplaats van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten in Den Haag, op een steenworp afstand van het democratische hart van ons land.

Wat bieden wij?

Je gaat aan de slag met arresten van het Hof van Justitie van de Europese Unie en het filteren op diverse zoektermen voordat ze via een livefeed op onze website worden weergegeven. Daarnaast genereer, inventariseer en orden je de informatie over rechtspraak van diverse Nederlandse rechtscolleges op onze website. Incidenteel werk je ook mee aan de totstandkoming van samenvattingen van Europese arresten (‘EUrresten’ op onze website), nieuwsberichten voor onze wekelijkse nieuwsbrief en met het actualiseren van de website.

Profiel

Je bent een gevorderde universitair student Europees recht en je vindt het leuk om grote hoeveelheden informatie door te nemen, op te schonen en te ordenen. Je kunt de toekomstige impact van gerechtelijke uitspraken op waarde schatten en in begrijpelijke taal uitleggen. Je bent vaardig in het gebruik van Microsoft Word. Ervaring met WordPress is een pré.

Informatie

  • Je bent van  1 september tot 20 december 2024 vier dagen in de week (32 uur) beschikbaar.
  • In overleg met je stagebegeleider is het mogelijk om af en toe vanuit huis te werken.
  • De bruto stagevergoeding bedraagt € 747,00 bruto bij 40 uur stage per week. Daarnaast is een reiskostenvergoeding mogelijk op basis van tweede klasse NS/openbaar vervoer binnen een straal van maximaal 30 kilometer van standplaats Den Haag.
  • Kijk voor meer informatie over de organisatie op europadecentraal.nl. Wil je graag weten hoe anderen hun stage bij Kenniscentrum Europa Decentraal hebben ervaren? Dat kun je lezen op deze webpagina.
  • Voor inhoudelijke vragen over de stage kun je contact opnemen met Jochen Meulman via j.meulman@europadecentraal.nl.

Solliciteren

Lijkt je dit een interessante stageplek? Stuur een motivatiebrief waarin je uitlegt waarom deze stage goed bij jou past en je CV (beide in het Nederlands) vóór 1 juli naar vacature@europadecentraal.nl t.a.v. Inger de Ru.

Het is een pré als je een zelfgeschreven analyse van een EU gerelateerde gerechtelijke uitspraak meestuurt (maximaal 1.000 woorden). De gesprekken vinden begin juli plaats.