Uitgestelde vierde call Wifi4EU opent vandaag

De vierde call voor Wifi4EU-vouchers opent vandaag op 3 juni 2020 om 13:00 tot 4 juni om 17:00. Deze stond eerst gepland in maart 2020, maar werd verplaatst vanwege het coronavirus. Met deze call wordt er voor €14,2 miljoen aan vouchers voor uitgegeven. Dit komt neer op 947 vouchers. Met een voucher kunnen gemeenten gratis WiFi-netwerken opzetten in de publieke ruimte. De vouchers worden uitgegeven volgens het principe: ‘Wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.

Zorg dat u er op tijd bij bent

Wij raden aan om uw gemeente zo spoedig mogelijk na de opening van de call, op woensdag 3 juni september om 13:00 uur, aan te melden. Bij de tweede aanvraagronde in april 2019 werd namelijk 98% van de 3400 beschikbare vouchers binnen de eerste minuut na openstelling geclaimd. Voor deze call is er geen limiet per lidstaat, hoewel er wel ‘geografische aanpassingen’ kunnen worden gedaan.

Het aanvragen gebeurt via het Wifi4EU-portal. U kunt zich daar nu alvast voor inschrijven. Een stap-voor-stap handleiding voor de aanvraag van een voucher vindt u hier.

Door:

Fabian Wondergem, Kenniscentrum Europa decentraal

Bron:

WiFi4EU New Call Date Announced, Europese Commissie

Meer informatie:

Hoe werkt het Wifi4EU-vouchersysteem?, Kenniscentrum Europa decentraal