Uitnodiging Europese subsidie en fondsenmarkt 5 november

28 oktober 2013

Wilt u zaken of onderzoek doen met hulp van Europa, gebruikmaken van Europese subsidies, of nagaan welke kansen Europa u en/of uw organisatie biedt? Kom dan naar de gratis Europese subsidie en fondsenmarkt op 5 november in Utrecht van de Economic Board Utrecht. Europa decentraal verzorgt een workshop over het Europaproof maken van Europese subsidies met de staatssteun en aanbestedingsregels .

Programma

Tijdens de bijeenkomst kunt u brainstormen met experts en/of regionale samenwerkingspartners over projectideeën en deze uitwerken tot een concreet voorstel. Daarnaast kunt u op deze dag regionale samenwerkingspartners en netwerken ontmoeten en diverse workshops bezoeken. De Europese subsidie en fondsenmarkt is onderdeel van de Utrecht European FUNding Week.

Aanmelding

Aanmelding voor de markt is nog mogelijk tot en met woensdag 30 oktober.

Europeesrechtelijke vraagstukken

Bij decentrale overheden leven veel vragen over het aanvragen en besteden van Europese subsidies conform de Europese staatssteun- en aanbestedingsregelgeving. Europa decentraal gaat in een workshop in op de belangrijkste aandachtspunten daarbij en zoomt in op een aantal praktijkvoorbeelden.

Project ‘Europaproof besteden van EU-subsidies’

Om overheden verder te ondersteunen bij de Europeesrechtelijke vraagstukken rond subsidies is het kenniscentrum deze maand het project ‘Europaproof besteden van Europese subsidies’ gestart. Het kenniscentrum wil hiermee decentrale overheden ondersteunen bij de vele vragen die leven rond het aanvragen en besteden van Europese subsidies conform de Europese staatssteun- en aanbestedingsregelgeving.

Concreet kunnen overheden nu in de eerste fase van het project hun knelpunten melden die zij ervaren bij Europaproof besteden van Europese subsidies. Kijk onder ‘meer informatie’ voor uitgebreide informatie over dit project en wat Europa decentraal voor u kan betekenen.

Door:

Lisanne Vis-Boer en Ronald Heuts, Europa decentraal

Meer informatie:

Meer informatie en aanmelding voor de bijeenkomst van 5 november
Europaproof besteden van Europese subsidies, Europa decentraal
LinkedIn Group Europaproof besteden van Europese subsidies