Uitnodiging: viering 300 jaar Vrede van Utrecht

2 april 2013

Van 23 tot 25 april 2013 is in het Europees Parlement in Brussel de tentoonstelling ‘The Art of Making Peace’ te zien. Utrecht organiseert deze tentoonstelling ter ere van 300 jaar Vrede van Utrecht (1713-2013). De openingsreceptie en een hoorzitting getiteld ‘Cultureel en creatief ondernemerschap voor groei en werkgelegenheid in de EU’ vinden plaats op 23 april in het parlement.

300 Jaar geleden werd het Verdrag van Utrecht getekend, hiermee kwam een eind aan een turbulente periode van oorlog en geweld in Europa. De vredesonderhandelingen die 300 jaar geleden gevoerd zijn in het stadhuis van Utrecht werden gevolgd door een waaier van culturele en creatieve evenementen en gaven een impuls aan de (creatieve) economie van Utrecht. Tegenwoordig spelen cultuur en creativiteit nog altijd een belangrijke rol in de stad.

Namens Aleid Wolfsen, de Burgemeester van Utrecht en de Commissaris van de Koningin van Utrecht Roel Robbertsen nodigt Utrecht u uit voor de openingsreceptie en hoorzitting op 23 april. Europarlementariër Corien Wortmann-Kool, Vice President van de EVP-fractie organiseert de hoorzitting ‘Cultureel en creatief ondernemerschap voor groei en werkgelegenheid in de EU’. Vicevoorzitter Antonio Tajani, Eurocommissaris voor Industrie en Ondernemerschap, geeft naast andere sprekers een key-note speech over de strategie van de Europese Commissie over creatieve industrie. De hoorzitting start om 16.30 uur en duurt tot 18.00 uur.

Tussen 18:00 en 20:00 uur vinden de opening van de tentoonstelling en de receptie plaats. De tentoonstelling vertelt het verhaal van de Vrede van Utrecht, en de relevantie ervan voor Europa en de wereld. De tentoonstelling wordt officieel geopend door de Burgemeester en de Commissaris van de Koningin van Utrecht. De openingsreceptie wordt gevolgd door een walking dinner.

Aanmelden voor de activiteiten kan tot 15 april via het online registratieformulier dat u hieronder vindt bij ‘Meer informatie’. De toegang tot het Europees Parlement vereist formele identificatie. Zorg ervoor dat u uw paspoort / ID-kaart op 23 april bij u heeft.

Door:

Marloes van Nistelrooij, Huis van de Nederlandse Provincies, Brussel

Bron:

Uitnodiging Utrecht, ‘Opening reception exhibition ‘The Art of Making Peace’, 27-3-2013

Meer informatie:

Voor vragen mail: expositie2013@provincie-utrecht.nl