Waterconferentie op 21 november 2013

8 november 2013

De Europese Commissie organiseert op donderdag 21 november de eerste jaarlijkse conferentie van het European Innovation Partnership (EIP) Water. De conferentie wordt gehouden in het Europees Parlement in Brussel.

Het doel van de conferentie is om stakeholders rondom het EIP Water samen te brengen. De balans wordt opgemaakt van de vooruitgang tot nu toe en het zal meehelpen aan de toekomst van het EIP Water. Stakeholders kunnen van elkaar leren op het gebied van water innovatie in Europa en wereldwijd.

De eendaagse conferentie presenteert innovaties van zowel binnen als buiten de watersector in de vorm van keynote speeches, paneldiscussies en gemodereerde plenaire zittingen. Interactieve sessies zullen nieuwe ideeën naar voren opleveren en de volgende stappen van de EIP Water worden gepresenteerd en besproken. De conferentie is ook bedoeld om te ondersteunen bij het vinden van nieuwe partnerschappen.

Katalysator voor innovatie en economische groei

De jaarlijkse conferentie maakt deel uit van een pakket aan inspanningen in het kader het EIP Water. Het doel is om de vraag en het aanbod op het gebied van water innovatie in Europa en wereldwijd samen te brengen. Er moeten creatieve en innovatieve oplossingen uit voort komen die een belangrijke bijdrage leveren aan de aanpak van waterproblemen op Europees en mondiaal niveau. Het EIP Water is gericht op het creëren van kansen in de markt voor deze innovaties en daarmee het stimuleren van duurzame economische groei en het creëren van werkgelegenheid.

Registreren voor deelname aan de conferentie kan nog enkele dagen via onderstaande link bij ‘Meer informatie’.

Door:

Marloes van Nistelrooij, Huis van de Nederlandse Provincies, Brussel

Bron:

Europese Commissie

Meer informatie:

Conferentie
Registratie
EIP Water