Workshop ‘Coastal and maritime tourism in the EU’

18 maart 2013Milieu

Op maandag 29 april organiseert het Comité van de Regio’s (CvdR) in samenwerking met de Europese Commissie in Brussel een workshop rondom kust- en maritiem toerisme in Europa. De workshop is bedoeld voor lokale en regionale overheden: ‘Op weg naar een concurrerende, innovatieve en duurzame aanpak’.

Het drie uur durende evenement biedt de gelegenheid om de komende mededeling over kust- en maritiem toerisme van de Europese Commissie te bespreken en na te denken over beleidsopties die duurzame groei in de sector het beste bevorderen.

De directeuren van directoraten-generaal Ondernemen (ENTR) en Maritieme zaken en Visserij (MARE) presenteren kort het komende initiatief en CvdR leden lichten hun visie op de kansen en uitdagingen van de Europese kust- en zeegebieden toe. Hierna is er gelegenheid voor vragen, opmerkingen en ideeën.

Om het debat zo gericht en constructief mogelijk te maken heeft het CvdR een notitie en een vragenlijst voor deelnemers voorbereid. De notitie vertelt meer over de beleidscontext, een lijst van mogelijke acties en geeft inzicht in het economische belang van de sector.

De vragenlijst bestaat uit acht korte vragen over de strategische elementen van het voorstel. Deelnemers kunnen vooraf antwoorden op deze vragen voorbereiden zodat de workshop zo efficiënt mogelijk kan verlopen.

De workshop start om 14.30 uur en duurt tot 17.30 uur. Deelname is gratis en aanmelden kan nog tot 19 april door middel van de volgende link.

Door:

Marloes van Nistelrooij, Huis van de Nederlandse Provincies, Brussel

Bron:

Mailing CvdR, ‘Workshop Coastal and maritime tourism in the EU’, 14-3-2013

Meer informatie:

Comité van de Regio’s
Europese Commissie, DG Ondernemen
Europese Commissie, DG Maritieme zaken en Visserij