Presentatie Europese fondsen

Duur: 30-45 minuten

Het Meerjarig Financieel Kader van 2021-2027 is in volle gang en biedt allerlei financiële mogelijkheden voor het realiseren van beleidsdoelstellingen van decentrale overheden. Van het faciliteren van de energietransitie en klimaatadaptatie tot aan het realiseren van slimme mobiliteit of het behoud van cultureel erfgoed. De Europese fondsen en programma’s kunnen binnen een breed scala aan beleidsonderwerpen een stimulerende rol spelen. Heeft uw gemeente, provincie of waterschap een interessant vraagstuk en de ambitie om dit op Europees niveau aan te pakken, maar weet u niet waar te beginnen door de wirwar aan alle subsidies?

In onze informatieve en interactieve sessie over Europese fondsen krijgt u een overzicht van de verschillende financieringsmogelijkheden vanuit de EU, de algemene voorwaarden die hierbij gelden en praktische tips voor wanneer u van plan bent een aanvraag te doen.

Voor wie?

De presentatie is zowel toegankelijk voor deelnemers die zijdelings in aanraking komen met Europese fondsen en programma’s en hun kennis willen vergroten als voor meer ervaren deelnemers die graag meer duiding willen over mogelijkheden per beleidsonderdeel.

Hiermee is de presentatie onder andere geschikt voor beleidsmedewerkers, beginnende subsidieadviseurs en andere beroepen waar het handig is om kennis te hebben van de wereld van Europese subsidies.

Wat komt er aan bod?

  • Het Meerjarig Financieel Kader (MFK) 2021-2027
  • Financieringsmogelijkheden per beleidsonderdeel (Bijvoorbeeld klimaat, cultuur of O&O)
  • De algemene voorwaarden bij Europese subsidies en programma’s
  • Voorbeelden van EU-projecten
  • Tips voor de aanvraagprocedure

Kosteloze presentatie?

Kenniscentrum Europa decentraal kan kosteloos een presentatie verzorgen bij u op locatie indien:

  • de presentatie een presentatie uit ons standaardaanbod is.
  • uw organisatie een gemeente, waterschap, provincie, ministerie of samenwerkingsverband is, of indien u bij de VNG, de UvW of het IPO werkt.
  • indien er minimaal 10 deelnemers bij de presentatie aanwezig zijn die werkzaam zijn bij een gemeente, provincie, waterschap, ministerie, een samenwerkingsverband, het IPO, de UvW of de VNG.

Neem voor meer informatie contact op met info@europadecentraal.nl of via telefoonnummer 070 – 338 1090