Helpdesk

Werkt u bij een gemeente, provincie of waterschap? Of bij de VNG, het IPO, de UvW of een ministerie? Dan kunt u met al uw vragen en opmerkingen over Europese decentrale aangelegenheden terecht bij de helpdesk van Europa decentraal. Wij beantwoorden uw vragen over Europese wet- en regelgeving en beleid kosteloos. Ook het melden van een signaal (een knelpunt in het Europees recht) kunt u doen via het helpdeskformulier.

Niet werkzaam voor een (decentrale) overheid? Dan vindt u meer informatie op onze pagina over Europese instanties voor burgers en bedrijven.

Telefonisch uw vraag stellen?

Medewerkers van decentrale overheden kunnen ons iedere werkdag bellen met vragen over Europees recht en beleid.

Bel ons op 070 338 1099 (Tussen 09:00 en 12:00 uur) | Let op: Zomersluiting

Europa decentraal beantwoordt alleen vragen van overheidsorganisaties. Lees meer over de procedure in het helpdeskprotocol.

Zomersluiting

De helpdesk van Europa decentraal is gesloten van maandag 26 juli tot maandag 23 augustus 2021. Gedurende deze periode zullen er zowel telefonisch als digitaal geen vragen beantwoord worden. U kunt nog wel gewoon uw vragen digitaal insturen. Vanaf maandag 23 augustus zullen deze dan weer in behandeling worden genomen. 

Stel uw vraag online

Stuur ons uw vraag of opmerking via het onderstaande formulier of door een e-mail te sturen naar helpdesk@europadecentraal.nl. U ontvangt binnen vijf werkdagen een reactie van onze helpdesk.

Problemen met het formulier?

Stuur uw vraag dan inclusief foutmelding naar helpdesk@europadecentraal.nl.