Presentaties

Kenniscentrum Europa Decentraal biedt presentaties op locatie aan over diverse onderwerpen van Europees recht en beleid. Afhankelijk van het aantal deelnemers en de doelgroep kan dit kosteloos worden verzorgd. Het is ook mogelijk om een digitale presentatie te organiseren. De presentaties worden verzorgd door adviseurs van KED.


Staatssteun

Duur: +/- 2 uur 

Na het bijwonen van deze presentatie bent u beter in staat om te signaleren wanneer u in uw werkzaamheden met staatssteun te maken heeft en hoe u vervolgens te werk kunt gaan.


Aanbesteden

Duur: +/- 1 uur

Decentrale overheden kopen veel zaken in, bijvoorbeeld hun ICT-systemen of bouwwerken en onderhoudswerkzaamheden daaraan. Hierdoor is er sprake van een aanbesteding en dienen ze zich aan de aanbestedingsregels te houden. De juridisch adviseurs van KED leggen uit hoe u kan zorgen voor een juiste toepassing van het Europees aanbestedingsrecht.


Digitalisering

Duur: +/- 1 uur

Wat wordt er bedoeld met het ‘digitale decennium van Europa’? En welke wetgeving op het gebied van digitalisering komt er allemaal op ons af? Tijdens deze presentatie brengen we u op de hoogte van de belangrijkste digitale ontwikkelingen.


Algemene Verordening Gegevensbescherming

Duur: +/- 1 uur

Met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) wordt de bescherming van persoonsgegevens geregeld. Waar moet uw decentrale op letten bij het verwerken van persoonsgegevens? In deze presentatie geven we u een overzicht van de belangrijkste vereisten uit de AVG, zoals het bijhouden van een verwerkingsregister of het melden van datalekken.


Europese fondsen

Duur: +/- 45 minuten

Een informatieve en interactieve sessie over de Europese fondsen en het belang hiervan voor decentrale overheden.


Klimaat en milieu

Duur: +/- 45 minuten

Een informatiesessie over het Europees milieu- en klimaatbeleid en het belang hiervan voor decentrale overheden.


Mededinging en Wet Markt & Overheid

Duur: +/- 1 uur

Een informatieve sessie over de mededingingsregels meer specifiek de Wet Markt & Overheid.


Mobiliteit

Duur: +/- 1 uur

Wat komt er vanuit Europa op u af op het gebied van mobiliteit? Deze presentatie geeft u een goed overzicht van de belangrijkste Europese regels op dit gebied.


Europabewuste overheidsprofessional

Duur: +/- 1 uur

Welk Europees recht en beleid zijn van belang voor de decentrale praktijk en hoe blijft u hiervan op de hoogte? Tijdens deze presentatie staat KED stil bij de verplichtingen en kansen vanuit Europa en hoe u Europabewust uw werkzaamheden kunt uitvoeren.


Introductie: uw organisatie en de EU

Duur: +/- 45 min

Tijdens deze interactieve sessie gaan we in op de verschillende manieren waarbij Europees recht en beleid uw werkzaamheden voor een gemeente, provincie of waterschap beïnvloeden. Ook leggen we uit hoe de diensten die KED kosteloos aanbiedt uw organisatie daarbij kunnen ondersteunen.


Workshop op maat?

Wilt u een op maat gemaakte presentatie over een van onze beleidsdossiers, die volledig ingaat op de specifieke vragen die uw organisatie heeft? Of wilt u in workshopvorm met ons aan de slag met een casus? Dit kunnen wij (mogelijk tegen betaling) bieden. Neem contact met ons op of vul het aanvraagformulier in.


Kosteloze presentatie?

Kenniscentrum Europa Decentraal kan kosteloos een presentatie verzorgen bij u op locatie indien:

  • de presentatie een presentatie uit ons standaardaanbod is
  • uw organisatie een gemeente, waterschap, provincie, ministerie of samenwerkingsverband is, of indien u bij de VNG, de UvW of het IPO werkt
  • indien er minimaal 10 deelnemers bij de presentatie aanwezig zijn die werkzaam zijn bij een gemeente, provincie, waterschap, ministerie, een samenwerkingsverband, het IPO, de UvW of de VNG.

Neem voor meer informatie contact op met info@europadecentraal.nl of via het telefoonnummer 070 – 338 1090