De EU-fondsenwijzer

De EU-fondsenwijzer is het decentraal startpunt voor uw zoektocht naar de juiste Europese fondsen en subsidies. De EU-fondsenwijzer helpt u op weg bij het vinden van financiering voor uw project. Ontdek de mogelijkheden van de EU-fondsenwijzer:

Zoeken naar fondsen

Bekijk welke fondsen of subsidieprogramma’s geschikt kunnen zijn voor het onderwerp of de doelgroep van uw keuze. Aan de hand van trefwoorden of door te filteren op doelgroep of onderwerp kunt u gerichter zoeken naar relevante fondsen en oproepen.

Zoeken naar calls

Vind hier de aangekondigde en openstaande oproepen (calls) voor het indienen van aanvragen voor Europese subsidies. U kunt zich ook abonneren op updates over nieuwe oproepen van fondsen naar keuze.

Voorbeelden

Doe inspiratie op met verhalen van overheden over hun EU-projecten in de praktijk. Ontdek inspirerende projectvoorbeelden van andere overheden over hoe zo’n Europees project nu in zijn werk gaat.

Fondsentips

Bij het werken met Europese fondsen en subsidies zijn er heel wat zaken om rekening mee te houden. Een goede voorbereiding is het halve werk. Deze tips helpen u op weg.

Begrippenlijst

De belangrijkste begrippen rondom Europese fondsen en subsidies in begrijpelijke taal.

Aan de slag

De EU-fondsenwijzer wordt u aangeboden door Kenniscentrum Europa Decentraal in samenwerking met VNG, IPO/HNP en de Unie van Waterschappen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws uit Europa over Europese fondsen en subsidies? En over hoe EU-recht en beleid impact heeft op overheden? Abonneer u dan op de nieuwsbrief De Europese Ster. De nieuwsbrief is een samenwerking tussen Kenniscentrum Europa Decentraal en het Huis van de Nederlandse Provincies.

Agenda EU-fondsenwijzer