Nieuws

Publicatie: 21 oktober 2019

Door:


Op 14 november 2019 organiseren de Europese Commissie, het Europees Comité van de Regio’s en het Finse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie in Brussel een conferentie “Innovative, Collaborative, Regional: smart intellectual property for a competitive Europe”.

Kennisuitwisseling

De eendaagse conferentie zal onderzoeken hoe de EU en haar regio’s midden- en kleinbedrijf (MKB) kunnen helpen om concurrerender te worden en te groeien door slim gebruik van intellectual property (IP). De conferentie is een unieke gelegenheid om te luisteren naar professionals in IP en MKB die hun ervaring en kennis delen. Een goed ondernemingsklimaat voor MKB’ers die innovatie ondersteunen en IP beschermen is een beslissende succesfactor voor groei en banen in Europa.

Ondersteuning MKB

De Europese Commissie wil het voor het MKB makkelijker maken om grote innovators te worden en wereldwijd te kunnen concurreren. Beleidsmakers, publieke en private stakeholders (incl. Innovatie- en ontwikkelingsbureaus, kamers van koophandel, bedrijfsadviseurs) worden voor de conferentie uitgenodigd. Zij kunnen bijdragen aan de Europese MKB-strategie en inzicht geven in hoe de publieke sector het MKB het best kan ondersteunen om IP te gebruiken om bedrijfsgroei op te schalen.

Bron

Innovative, Collaborative, Regional: smart intellectual property for a competitive Europe, Europese Commissie

Meer informatie

Agenda of the conference, Europese Commissie