Laden Evenementen

« Alle Evenementen

EU Missions info days

25 april @ 09:30 26 april @ 17:15

Wilt uw organisatie graag gebruik maken van één van de Horizon Europe calls die zich focussen op de Europese missies, maar zijn er onduidelijkheden over het Horizon Europe werkprogramma van 2024? Neem dan deel aan de informatiedagen over het werkprogramma van de Europese Missies op 25 en 26 april 2024 en grijp de kans om vragen te stellen tijdens de Q&A rondes van de sessies.

Horizon Europe

Horizon Europe biedt subsidies aan projecten die Europees onderzoek en innovatie stimuleren. Decentrale overheden komen in aanmerking wanneer zij bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe ideeën, bijvoorbeeld door middel van innovatieve beleidsoplossingen. In het Horizon Europe werkprogramma staan de financieringskansen van het fonds uitgelegd.  

Werkprogramma

Het werkprogramma voor Horizon Europe in 2024 bevat nieuwe calls die toegespitst zijn op Europese missies. Dit zijn onderwerpen waar de Europese Commissie extra waarde aan hecht. Voor elke missie is een aparte informatiesessie georganiseerd. Tijdens de sessies op 25 april komen onderwerpen als klimaatadaptatie, het herstel van de oceaan en wateren voor 2030 en de Europese bodemdeal aan bod. Op 26 april is er onder meer aandacht voor de missies 100 klimaatneutrale en slimme steden en New European Bauhaus. De New European Bauhaus missie concentreert zich op het sociale en culturele aspect van de vergroeningsopgave.

Meer info

Wilt u meer weten over de informatiedagen of woont u een of meerdere sessies graag bij? Kijk dan op de website van de Europese onderzoek en innovatie gemeenschap. Op dit platform is het ook mogelijk om de sessies in april bij te wonen.

Op de hoogte blijven van de nieuwste calls van het Horizon Europe fonds? Dat kan gemakkelijk met onze fondsenwijzer. Hier vindt u alle openstaande calls van Europese fondsen terug.