Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Europees verkiezingsdebat in Fryslân

6 mei @ 19:00 22:30

De gemeente Opsterland, provincie Fryslân, het EuropaPact Fryslân en de Vereniging van Friese Gemeenten willen u van harte uitnodigen voor een boeiende debatavond in aanloop naar de Europese verkiezingen op maandag 6 mei in Gorredijk. Een avond waar verkiesbare Europarlementariërs met elkaar in gesprek gaan over onderwerpen die op Europees niveau spelen, maar directe invloed hebben op de inwoners en bedrijven in Fryslân. Het debat is voor alle geïnteresseerden uit Fryslân en daarbuiten.

Gedeputeerde Friso Douwstra

“Europa geeft ons veel, maar wij hebben als Fryslân ook heel veel te brengen. Zo zijn we koploper als het gaat om circulair en duurzaam ondernemen.”

Wethouder Rob Jonkman

“We denken vaak dat Europa ver weg is, maar een groot deel van onze wet- en regelgeving wordt in Europa gemaakt. Met dit debat proberen wij Europa dichter naar Fryslân te halen. Het debat biedt een kans voor inwoners, politici en belanghebbenden om samen te komen en te praten over de toekomst van Fryslân in Europa. Ik moedig alle geïnteresseerden aan om zich aan te melden voor dit mooie evenement.”

Het programma
19:00 uur – Inloop
19:30 uur – Opening door burgemeester Andries Bouwman
19:45 uur – Begin debat
21:25 uur – Afsluiting door gedeputeerde Friso Douwstra
21:30 uur – Borrel

Wie doen er mee aan het debat?

  • Anja Haga (CU)
  • Marco Smit (VVD)
  • Raquel Garcia Hermida-Van der Walle (D66)
  • Reinout van Malenstein (NSC)
  • Sjoerd Wijnsma (CDA) – GL/PvdA: Kandidaat n.n.b.

Aanmelden
Wilt u erbij zijn? Meld u aan via deze link: https://forms.gle/Ncr3YBR1ZPBR6D6x8