Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Let’s get Digital 2.0 – digitalisering versnellen met Europese subsidies

23 januari @ 13:30 16:30

Let’s get Digital 2.0 heeft inmiddels plaatsgevonden. Benieuwd? Bekijk hier de beelden.

Een veilige, inclusieve en kansrijke digitale samenleving; het is een grote Europese ambitie die gedeeld wordt door de Nederlandse overheid. Digitalisering speelt namelijk een steeds belangrijkere rol in het dagelijks leven en daar moet de overheid in mee. Maar hoe pak je dat aan als lokale of regionale overheid? Waar begin je? En vooral: hoe kun je deze transformatie financieren?

Om deze vragen te beantwoorden organiseren KED en RVO het evenement ‘Let’s get Digital 2.0’. Wij maken de regelgeving en mogelijkheden graag inzichtelijk en beantwoorden je vragen. Zo gaan we samen van overweldigende doelstellingen naar concrete stappen. Schrijf u nu via dit aanmeldformulier.

Programma

Inloop

Deuren gaan open om 13:00.

Opening

Door cyberburgemeester Rian van Dam (gemeente Hollands Kroon).

Panelgesprek ‘Digitalisering versnellen met Europese subsidies’

In dit gesprek zullen vier experts de in’s en out’s rondom Europese fondsen en digitalisering bespreken. Het panel staat onder moderatie van Barend Tensen (communicatieadviseur, KED en tevens dagvoorzitter gedurende het event) en bestaat uit:

 • Henk van Dijk – senior projectleider Innovatie, Provincie Noord-Brabant
 • Lodewijk Noordzij – adviseur digitalisering, RVO
 • Muriël Pels – adviseur Europese samenwerking en EU project ontwikkeling, Gemeente Utrecht
 • Mike de Roode – consultant data ecosystems, TNO

Pauze

Break-out rooms: casus met peers en experts

Deelnemers doen mee aan één van volgende break-out sessies. Voorkeur hiervoor kan worden aangegeven in het aanmeldformulier.

Matchmaking

Het vinden van een fonds dat bij u project past, is een uitdaging op zich. In deze break-out sessie bespreekt u samen met drie experts hoe u deze uitdaging aangaat en waar u rekening mee moet houden. Ook het hebben van een netwerk is essentieel om van financiering te kunnen profiteren. Maar welke netwerken zijn er en hoe sluit u zich daarbij aan? Daarnaast is het belangrijk om ook je eigen organisatie mee te krijgen. Maar ook dit is een uitdaging op zich. Dit soort vraagstukken en meer tijdens deze sessie geleid door:

 • Jochem Cooiman – digital innovation officer, Gemeente Rotterdam
 • Wimjan van der Heijden – subsidie coordinator, Waterschap Drents Overijsselse Delta
 • Jenneke Bok – adviseur fondsen, Waterschap Drents Overijsselse Delta

Beïnvloeding van Europa [deze sessie is vol]

Het thema digitalisering staat in Europa hoog op de agenda. Ook lokale en regionale overheden hebben ideeën over de invulling van deze agenda. De vraag is hoe deze ideeën de Europese Unie bereiken. Met als sprekers:

 • Caspar Sluiter – senior beleidsadviseur, VNG Europa
 • Lodewijk Noordzij – adviseur digital, RVO

Schrijven van een goed voorstel

In deze sessie gaan deelnemers aan de slag om beter te begrijpen wat een goed voorstel voor Europese subsidies kenmerkt. Na een aantal algemene aandachtspunten en tips gaan we in aparte groepjes aan de slag aan de hand van het Digital Europe Programme template. Hoe beschrijf je de relevantie, implementatie en impact van je project? Deze sessie wordt verzorgd door:

 • Laura Platenkamp – senior adviseur European Climate Programmes, RVO
 • Okke Scholten – adviseur digital, RVO
 • Christiaan Meinsma – adviseur digital, RVO

Digitaliseren met maatschappelijke impact [deze sessie is vol]

Het innovatiebeleid van de EU is ingericht op vijf Europese Missies voor het creëren van oplossingen voor de grote maatschappelijke opgaven. Digitale technologie speelt hierbij een belangrijke rol. In deze sessie gaan deelnemers in gesprek over de balans tussen technologische ontwikkelingen en maatschappelijke vraagstukken.

 • Babette Bakker – digital innovation manager, Dutch Societal Innovation Hub
 • Evan Yap – innovatiemakelaar, Interprovinciaal Overleg

Plenaire afsluiting

Borrel

Vredenburg 40
Utrecht, Nederland