Nieuws

Publicatie: 22 januari 2019

Door: en


Rob van de Beeten, advocaat en voormalig politicus, is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van kenniscentrum Europa decentraal. Hij is daarmee de opvolger van Viek Verdult, die zich de afgelopen dertien jaar heeft ingezet voor het kenniscentrum; de eerste tien jaar als lid van het bestuur en later als voorzitter van de Raad van Toezicht.


Als voormalig lid van de Eerste Kamer namens het CDA, heeft Van de Beeten veel kennis over wetgevingsprocessen. Hij was hier voorzitter van de commissie voor Justitie en justitiewoordvoerder namens zijn fractie. Binnen zijn fractie stond hij bekend als het juridisch geweten en werd hij vaak geraadpleegd over de deugdelijkheid van te behandelen voorstellen. Ook werd hij geroemd vanwege zijn standvastigheid. De voorzitter stelde bij zijn afscheid van de Eerste Kamer: ʹKwaliteit van de wetgeving staat bij u op de eerste plaats. En principes zijn bij u geen handelswaar.ʹ Sinds 1981 is Van de Beeten werkzaam als advocaat voor Wiggers Ross Advocaten & Belastingkundigen, waar hij nu managing partner is. Ook heeft hij ruime bestuurlijke ervaring.
Van de Beeten kijkt ernaar uit bij te dragen aan de bekendheid van het kenniscentrum: “Decentrale overheden hebben Europa nodig, maar ook omgekeerd: Europa kan niet zonder lokale en regionale gemeenschappen. Het kenniscentrum is de verbinding tussen beide.”