Nieuws

Publicatie: 17 juni 2019

Door:


Op 27 juni vieren het Europees Comité van de Regio’s en het Congres van de Raad van Europa hun 25-jarig jubileum in Brussel.

Ceremonie

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum wordt tijdens de plenaire vergadering van het Europees Comité van de Regio’s, die plaatsvindt in het Europees Parlement, een ceremonie gehouden. Commissievoorzitter Karl-Heinz Lambertz en congresvoorzitter Anders Knape zullen beiden een toespraak houden.

Conferentie

De ceremonie zal later op de dag worden gevolgd door een gezamenlijke conferentie in het gebouw van het Europees Comité van de Regio’s over ‘De meerwaarde van lokale en regionale overheden bij het opbouwen van een verenigd Europa’. Het doel is om de synergiën tussen het werk van de twee instellingen te benadrukken met het oog op versterking van lokaal zelfbestuur en regionale democratie, een prioriteit die het Comité en het Congres gemeen hebben.
De conferentie zal bestaan ​​uit twee discussiepanels over (1) decentralisatie en de staat van lokale en regionale democratie, en (2) de praktische uitvoering ervan in de lidstaten.

Bronnen:

European Committee of the Regions and Congress of the Council of Europe celebrate their 25th anniversary in Brussels on 27 June, persbericht Europees Comité van de Regio’s