Nieuws

Publicatie: 8 april 2019

Door:


Vanaf 2022 moet iedere auto die in Europa verkocht wordt een achteruitrijcamera hebben en een systeem dat waarschuwt wanneer de bestuurder moe is of zijn mobieltje gebruikt. De Europese Commissie, het Europees Parlement en de Raad zijn tot een akkoord gekomen voor strengere Europese veiligheidsmaatregelen voor voertuigen.

Akkoord

Vanaf 2022 worden nieuwe veiligheidstechnologieën verplicht in Europese voertuigen om passagiers, voetgangers en fietsers te beschermen. Een aantal van de nieuwe verplichte veiligheidsfuncties: (volledige lijst)

  • Voor auto’s, bestelwagens, vrachtwagens en bussen: waarschuwing voor slaperigheid en verstrooidheid van de bestuurder (bv. smartphonegebruik tijdens het rijden), intelligente snelheidsondersteuning, achteruitrijbeveiliging met camera of sensoren en datarecorder bij een ongeval (black box).
  • Voor auto’s en bestelwagens: rijstrookassistentie, precrash-systeem en bij botsingen beter presterende veiligheidsgordels.
  • Voor vrachtwagens en bussen: specifieke eisen om het directe zicht van bus- en vrachtwagenchauffeurs te verbeteren en dode hoeken te elimineren, en systemen aan de voor- en zijkant van het voertuig om kwetsbare weggebruikers op te sporen en te signaleren, vooral bij het draaien.

De Europese Commissie verwacht dat de voorgestelde maatregelen zullen bijdragen tot het redden van meer dan 25.000 levens en het voorkomen van ten minste 140.000 ernstige verwondingen tegen 2038. Dit draagt bij aan de langetermijndoelstelling van de EU om in 2050 het aantal doden en ernstig gewonden tot bijna nul terug te brengen.

Vervolg

Het politieke akkoord dat het Europees Parlement, de Raad en de Europese Commissie in de trialoogonderhandelingen hebben bereikt, moet nu formeel worden goedgekeurd door het Europees Parlement en de Raad. De nieuwe veiligheidsfuncties worden vanaf 2022 verplicht, met uitzondering van een beperkt aantal onderdelen waarvoor een langere invoeringsperiode wordt voorzien om fabrikanten in staat te stellen hun productie aan de nieuwe vereisten aan te passen.

Bronnen:

EU beefs up requirements for car safety, Raad van ministers
Achteruitrijcamera en ‘zwarte doos’ straks verplicht in nieuwe auto, NOS
Safety in the automotive sector, Europese Commissie
Road safety: Commission welcomes agreement on new EU rules to help save lives, Europese Commissie