Nieuws

Publicatie: 24 april 2023

Door:


Op 9 maart 2023 is de nieuwe Algemene Groepsvrijstellingsverordening (AGVV) gepubliceerd. De verordening bevat een aantal wijzigingen en is bijvoorbeeld op het gebied van milieusteun sterk uitgebreid. Ook bevat de herziening op veel onderdelen hogere steundrempelwaarden, waardoor er ondanks de huidige inflatie makkelijker steun kan worden verleend op grond van de AGVV. Daarnaast is de maximale steunintensiteit voor een aantal vormen van staatssteun gewijzigd. De wijzigingen in de AGVV worden waarschijnlijk binnen enkele weken officieel gepubliceerd en zullen tot december 2026 van kracht zijn.

Europa Decentraal heeft het geheel aan wijzigingen uiteengezet in een factsheet. Deze factsheet biedt een helder overzicht aan decentrale overheden en bevat onder andere twee tabellen waarin de gewijzigde steundrempels zijn opgenomen. Elke gewijzigde steuncategorie wordt verder in de factsheet toegelicht.

De factsheet kan hier worden gedownload.

Mocht u vragen hebben over deze publicatie of worstelen met andere staatssteunrechtelijke kwesties dan kunt u ons een e-mail sturen via helpdesk@europadecentraal.nl.