Nieuws

Publicatie: 16 mei 2022

Door:


Steden met intelligente transportsystemen (ITS) kunnen zich aanmelden bij Entrance en het European Institute of Innovation and Technology (EIT) om het financieren van en vinden van leveranciers voor deze systemen te vergemakkelijken. Entrance is een consortium van Europese bedrijven, koepelorganisaties, onderzoekscentra en dergelijke op het gebied van transport. Entrance wordt gesubsidiƫerd vanuit Horizon 2020, dat onderhand is opgevolgd door Horizon Europe.

Inschrijvers ontvangen een gedetailleerde marktanalyse van bestaande ITS in Europa, een overzicht van aanwezige financieringsmogelijkheden, het relevante juridische kader en beste praktijken. Verder krijgen ze toegang tot netwerkevenementen waar leveranciers en inkopers met interesse in ITS samen worden gebracht. Als een inschrijver samenwerkt met een andere partij levert Entrance gratis persoonlijk advies op het gebied van financiering.

Inschrijving staat open voor overheden uit Europa met een belang bij een innovatief ITS en het verminderen van de milieu-impact van stedelijke logistiek. Om deel te nemen moet de overheid in kwestie zich ook inschrijven voor het Entrance matchmaking platform en een aanmeldformulier (link verwijderd) invullen en opsturen naar secretariat@entrance-platform.eu.