Europese Commissie waarschuwt: Brexit leidt tot ontregeling

De Europese Commissie heeft op 19 juli een mededeling gepubliceerd waarin de lopende werkzaamheden ter voorbereiding op de verschillende scenario’s voor de Brexit worden toegelicht. De Britten stappen op 29…

Meer lezen
Commissie waarschuwt voor gevolgen Brexit op de handel tussen VK en EU

In een aankondiging aan betrokken partijen heeft de Europese Commissie op 4 juni 2018 de (waarschijnlijke) gevolgen van de Brexit voor de handel tussen de Europese Unie en het Verenigd…

Meer lezen
Europese Raad verlangt realisme van VK in Brexit-onderhandelingen

De Europese Raad van vorige week stond grotendeels in het teken van migratie, veiligheid en defensie, maar ook de Brexit stond weer prominent op de agenda. Afgelopen vrijdag (29 juni…

Meer lezen

Praktijkvraag

19 maart 2018

Dataopslag in het Verenigd Koninkrijk, hoe zit dat met de AVG na de Brexit?

Onze gemeente heeft delen van haar administratie, waarin ook persoonsgegevens zijn verwerkt, ondergebracht bij een databedrijf dat is gevestigd in het VK. Het databedrijf geeft aan dat het per 25 mei 2018 zal voldoen aan de voorwaarden van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Ook heeft het bedrijf de intentie om aan de AVG te blijven te voldoen na 29 maart 2019, de waarschijnlijke Brexit-datum. Kan de gemeente er vanuit blijven gaan dat het verwerken van persoonsgegevens bij het databedrijf in het VK ‘AVG-proof’ zal blijven ondanks de Brexit?

Bekijk het antwoord

Decentrale impact

Wat voor impact zou de Brexit voor uw gemeente, waterschap of provincie kunnen hebben? Binnenkort kunt u hier meer lezen over de decentrale impact van de Brexit.

 

Signalering

De mogelijke gevolgen van het uittredingsproces van het VK zijn ook niet altijd in te schatten. Wanneer decentrale overheden hieromtrent mogelijke knelpunten signaleren of zorgen hebben , dan kunnen deze via diverse kanalen kenbaar gemaakt worden. U vindt hier meer informatie.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws over Brexit? In onze nieuwsbrief ‘de Europese Ster’ plaatsen wij regelmatig nieuwsartikelen over dit onderwerp. Abonneer u via deze button op de Europese Ster:

SCHRIJF U HIER IN

Standpunten Betrokken actoren

Wat zijn de standpunten van de betrokken actoren? Bijvoorbeeld die van Nederland of de EU-27? U vindt hier meer informatie.

 

Proces brexit

Op deze pagina kunt u meer algemene informatie lezen over de uittredingsprocedure van het VK en de toekomstige relatie met de EU.

X