Europees recht en beleid

Laatste update: 7 maart 2024

Contact:


Het Landelijk Staatssteunnetwerk is opgericht om informatie op het gebied van staatssteun te delen. Het netwerk staat open voor iedereen die bereid is om staatssteunkennis uit te wisselen of hier juist meer informatie over wilt verkrijgen. Dit kunnen bijvoorbeeld medewerkers van (decentrale) overheden, bedrijfsjuristen, wetenschappers of advocaten zijn. Kortom, voor iedereen die in de dagelijkse praktijk met staatssteun te maken heeft (gehad). Het Landelijk Staatssteunnetwerk is opgericht in 2013 en wordt sinds 2022 georganiseerd door de Universiteit van Utrecht, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Kenniscentrum Europa Decentraal.

Agenda Evenementen

Op dit moment staan er geen nieuwe evenementen van het Landelijk Staatssteunnetwerk gepland. Hou deze pagina in de gaten voor informatie over toekomstige evenementen. Indien u zich via onderstaande weblink inschrijft, dan houden wij u via de mail op de hoogte van toekomstige evenementen.

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden van toekomstige evenementen?

Aanmelden staatssteunnetwerk

Afgelopen evenementen

Sinds de oprichting van het Landelijk Staatssteunnetwerk hebben enkele goed bezochte edities plaatsgevonden. Deze bijeenkomsten bestonden uit een plenair deel met een keynotespeaker, waarna diverse workshops plaatsvonden.

  • 2022: 6de editie Landelijk Staatssteunnetwerk in de vorm van een webinar met als keynotespeakers Anna Colucci van de Europese Commissie en Peter van Asperen van de Autoriteit Consument & Markt.
  • 2018: 5de editie Landelijk Staatssteunnetwerk met als keynotespeakers Karl Soukup, directeur afdeling General Scrutiny and Enforcement van DG Mededinging van de Europese Commissie en Alexis Le Coutour, Policy Officer Public Services bij het European Centre of Employers and Enterprises providing Public Services (CEEP)
  • 2016: 4de editie Landelijk Staatssteunnetwerk met als keynotespeaker Maarten Camps, secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken.
  • 2015: 3de editie Landelijk Staatssteunnetwerk met als keynotespeaker Marc van der Woude, rechter bij het Gerecht van de Europese Unie.
  • 2014: 2de editie Landelijk Staatssteunnetwerk met diverse keynotesprekers, waaronder Gert Jan Buitendijk, directeur-generaal Bestuur en Koninkrijksrelaties, ministerie van Binnenlandse Zaken.
  • 2013: 1ste editie Landelijk Staatssteunnetwerk met diverse keynotesprekers, waaronder Arjen Meij, voormalig rechter bij het Gerecht van de Europese Unie.

Contact

U kunt contact opnemen met de organisatie van het Landelijk Staatssteunnetwerk door te mailen naar staatssteunnetwerk@europadecentraal.nl